Despre Cairo - prezentare, informatii, poze si recomandari
Orasul este cunoscut sub numele de "Mama lumii" sau "Orasul victoriei". Ceea ce uimeste cel mai tare la Cairo este amestecul de nou si vechi, de la perioada antica, la cea medievala si terminand cu cea moderna, de la oamenii de afaceri in costume, la localnici imbracati in costume traditionale. Cladirile sale istorice sunt ascunse privirii de cartiere aglomerate. Dar cu toate acestea este o destinatie exotica ce nu lasa loc vreunui dubiu in privinta alegerii.
Socul cultural face parte din experienta orasului Cairo si uneori asta poate fi obositor. Dar asa cum se spune in „O mie una povesti” – „Cel ce nu a vazut Cairo, nu a vazut lumea deloc.”
Cea mai mare parte a orasului se afla pe partea de est a Nilului. Vizitatorii adesea se simt mai confortabil in districtul Occidental al orasului, in Piata Eliberarii (Midan Tahrir). Acesta este un centru al transporturilor, separat de Nil prin masivul Hotel Hilton Nil. Aici se afla si principala atractie a orasului, Muzeul Egiptean. In partea opusa a centrului se afla insula Gezira si mai la sud insula Roda.
Piramidele de la Giza se afla pe malul vestic al raului, la 18 km de centru. Vechiul Cairo se afla la sud de centrul orasului, iar Cairo islamic ocupa o zona mare la est. Orasul a crescut rapid, atat ca populatie, cat si ca zona geografica, extinzandu-si suburbiile de la marginea orasului, mai ales in Desertul de Est. La nord-est de centrul orasului, langa aeroport, se afla districtele Sheraton, Heliopolis, Zamalk si Maadi, care gazduiesc multe dintre bogatiile orasului Cairo (si Palatul Prezidential), in timp ce spre vest, suburbiile clasei mijlocii dijn Giza s-au extins pana in apropierea piramidelor.
Desi astazi Cairo este capitala Egiptului si cel mai mare oras, cu 18 milioane de locuitori, aceasta pozitie este relativ recenta in istoria egipteana. Orasul nici nu exista cand s-au construit piramidele de la Giza. Pe atunci, orasul Memphis, la 24km spre sud, era capitala faraonilor. Cairo nu a fost intemeiat pana cand romanii nu au reconstruit o veche fortareata persana de-a lungul raului Nil in anii 116, care mai apoi a fost cunoscuta ca Babilon – in – Egipt, districtul Vechiului Cairo de astazi.
De la sfarsitul secolului IX pana astazi, o serie de conducatori arabi si-au pus amprenta asupra orasului: Ibn Tulun a construit orasul regal el-Qatai, Fatimidii au construit orasul-cetate el-Qahira, de unde vine si numele orasului Cairo. In secolul XIII, Mamelucii, o casta a soldatilor-sclavi turci, au venit la putere. Nasterea orasului modern a avut loc in 1863, cand conducatorul Ismail a extins orasul pe malurile Nilului, in stilul marelor orase europene. Dupa ce tara a reintrat sub conducere egipteana in 1952, Cairo a iesit in fata ca orasul capitala a lumii arabe.
Cairo mai este numit si „Orasul celor 100 de minarete”, orizontul exotic, domurile si minaretele gratiuase aruncand un val vrajit asupra realitatii metropolei. Cei mai multi vizitatori vin sa vada piramidele de la Giza, comorile mormantului lui Tutankhamun si alte minunatii aflate in Muzeul Egiptean, precum si pentru a face cumparaturi in pietele Khan al-Khalili. Exista aici si o multime de moschee, biserici copte, muzee mai mici si strazi serpuitoare, care asteapta sa fie explorate.
In timpul verii temperaturile urca pana la 38°C, desi umiditatea scazuta este o consolare. Cel mai bun timp pentru a vizita Cairo este în timpul iernii, din noiembrie până în martie, când maximele zilei, în general, rămân sub 25 ° C, cu minimele pe timp de noapte în jur de 10 ° C cu ploi usoare care spala aerul.
In cartierul Zamalik pot fi gasite numeroase magazine de antichitati, bijuterii, decoratiuni interioare. Un alt punct de interes in Cairo este Turnul din Cairo, inalt de 187 metri care ofera o minunata panorama asupra orasului.
Cairo | Orasul este cunoscut sub numele de "Mama lumii" sau "Orasul victoriei". Ceea ce uimeste cel mai tare la Cairo este amestecul de nou si vechi, de la perioada antica, la cea medievala si terminand cu cea moderna, de la oamenii de afaceri in costume, la localnici
imbracati in costume traditionale
Sursa informatiei prezentate
Sursa informatiilor din aceasta pagina
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele publicate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru prin formularul de contact disponibil in Pagina de Contact, mentionand pagina si continutul care contravin legii. Direct Booking utilizeaza materiale promotionale puse la dispozitie de terti si nu poate controla sau verifica originea acestora. Direct Booking va retrage imediat din site-urile sale orice material ilegal si va informa partea vatamata despre acest lucru.
Intrebari frecvente despre Cairo
- Care sunt cele mai apreciate si rezervate hoteluri din Cairo?
Amarante Pyramids, Longchamps, Grand Pyramids, Hilton Cairo World Trade Center Residence, Hormoheb Hotel sunt cele mai populare hoteluri din Cairo
- Care sunt hotelurile ce au restaurant propriu din Cairo?
Amarante Pyramids, Grand Pyramids, Hilton Cairo World Trade Center Residence, Hormoheb Hotel, Hotel Delta Pyramids sunt cele mai apreciate hoteluri din Cairo ce au restaurant propriu. Mai multe hoteluri ce au restaurant propriu din Cairo >
- Care sunt hotelurile ce au parcare proprie gratuita din Cairo?
Grand Pyramids, Hormoheb Hotel, Hotel Royal Marshal Cairo, Swiss Inn Nile, Hotel Novotel Cairo 6Th Of October sunt cele mai apreciate hoteluri din Cairo ce au parcare proprie gratuita in limita disponibilitatii. Mai multe hoteluri ce au parcare proprie din Cairo >
- Care sunt hotelurile ce au piscina exterioara din Cairo?
Four Seasons Hotel Cairo At Nile Plaza, Hotel Intercontinental Citystars, Kempinski Royal Maxim Palace Cairo, Helnan Dreamland Hotel Conference Center sunt cele mai apreciate hoteluri din Cairo ce au piscina exterioara. Mai multe hotelurile ce au piscina exterioara din Cairo >