Informatii utile pentru siguranta platii cu cardul
031 9641Luni - Vineri 9 - 18
Print

Informatii utile pentru siguranta platii cu cardul

Pentru a finaliza plata pentru o rezervare in cadrul portalului nostru de rezervari vi se va cere ca si cardul dumneavoastra sa fie inrolat 3D Secure pentru mai multe detalii puteti accesa : http://www.romcard.ro/Site/3d-secure/inrolare/index.html.


3D-Secure este un sistem antifraudă dezvoltat de Visa și MasterCard. Folosirea acestui sistem permite creșterea securității tranzacțiilor online, prin solicitarea unei parole la fiecare plată online. În caz de pierdere sau furt, cardul înrolat la 3D Secure, nu poate fi folosit de terțe persoane pentru cumpărături online. Se elimină astfel riscul fraudei prin copierea informațiilor de plată sau prin generarea aleatoare de numere de carduri și utilizarea lor ulterioară pe Internet. Prin folosirea acestui sistem de tranzacționare se așteaptă o reducere a disputelor din fraudele rezultate din tranzacțiile on-line cu cel puțin 80%.

Deținătorul cardului se poate orienta pentru cumpărături numai către site-urile care afișează logo-urile Verified by Visa sau Mastercard SecureCode. În aceste magazine virtuale, user-ul este solicitat să se autentifice la fiecare tranzacție păstrand astfel controlul asupra cumpărăturilor on-line.
Funcționarea serviciului 3-D Secure implică efortul comun al băncilor emitente de carduri, al băncilor cu care posesorii magazinelor virtuale au încheiat contracte de acceptare la plată a cardurilor, al comercianților respectivi și al organizațiilor internaționale de carduri. Pe măsură ce tot mai multe magazine virtuale împreună cu bancile lor și tot mai multe bănci emitente de carduri aderă la acest serviciu, crește încrederea tuturor parților implicate în tranzacțiile pe Internet și implicit volumul acestora, scăzând concomitent riscul de fraudă.

In ultima vreme platile prin internet au devenit un lucru obisnuit pentru tot mai multi romani. Avantajele acestor metode moderne de plata au inceput sa dea roade si, conform statisticilor, instrumentele de plata on-line devin un lucru firesc intr-o societate din ce in ce mai dimanica.

Nu este mai putin adevarat ca s-au inmultit si tentativele de furt sau inselaciune. Este un fenomen care insoteste inevitabil dezvoltarea pietei serviciilor de plata on-line. Pentru a va bucura pe deplin de o exprienta on-line in siguranta, speram ca urmatoarele informatii va vor fi de folos.

Referitor la comunicarile care se fac intre dumneavoastra, in calitate de client-utilizator al site-ului www.directbooking.ro, si Direct Booking, in calitate de operator al site-ului, trebuie facute anumite precizari.
Agentia noastra trimite e-mail-uri de comunicare cu privire la plata biletelor, confirmarea sai infirmarea rezervarii locurilor comandate, confirmarea sau infirmarea efectuarii platii fara a cere date suplimentare cum ar fi : actualizarea contului dumneavoastra bancar sau furnizarea de numere de card sau coduri PIN, parole sau alte coduri. Mesajele noastre sunt personalizate cu datele de identificare ale expeditorului.

Prin urmare, orice mesaj suspicios trebuie comunicat noua daca se refera la actualizarea informatiilor bancare in vederea procesarii unei plati.

Iata cateva sfaturi utile pentru a evita atacurile de tip pishing (furtul de date personale/confidentiale):

-           Nu raspundeti si nu accesati link-urile din email-urile care va cer informatii personale, financiare sau detalii ale contului.

-           Verificati campurile mesajelor: adresele "From" si "Return-path" trebuie sa aiba ca referinta aceeasi sursa.

-           In loc sa accesati link-urile din email-uri, accesati direct website-urile tastand adresa web in browser, folosind functia cut/paste sau folosind bookmark-uri.

-           Daca sunteti pe o pagina securizata verificati "https" la inceputul URL-ului si iconita in forma de lacat din browser.

-           Asigurati-va ca toate programele antivirs si spyware, browserul si patch-urile de securitate de pe calculatorului dvs. sunt actualizate la ultima versiune, rulati scanari ale sistemului in mod periodic.

-           Revizuiti-va conturile in mod regulat si verificati daca au fost cazuri de activitate neautorizata.

Folositi un browser care are filtru anti-pishing (Firefox, Internet Explorer sau Opera).